maanantai 17. elokuuta 2015

Selvä ovulaatio ja Gelee Royale

Nyt on selvä ovulaatio. Näin selkeitä oireita ei ole ollut koskaan aiemmin, ainakaan näin puolentoista vuoden tikutusurani aikana. Sen enempää yksityiskohtiin menemättä, tietänette, limat ja himot. Uskon, että syynä saattaa olla Gelee Royalet. Kyllä. Päätin pelata tämänkin kortin, pitkään taistelin vastaan. Ja melkein jo paiskasin koko purkin seinään, koska viime kuussa en todennäköisesti ovuloinut lainkaan. Aloitin gelet heinäkuun alussa ja tikutin kp 7/8-päivästä alkaen. Yleensä lh-plussa tulee omalla kohdallani tikkuun kp 11-14, mutta sain jatkaa lähes kahteenkymppiin, ennen kuin tähän kiertoon varaamani kalliit, entistä tarkemmat, Clearbluen ovulaatiotestit alkoivat näyttämään vilkkuvaa hymynaamaa. No se hymy vilkkui siinä 3 päivää, jonka jälkeen entistä tarkemmat ja kalliimmat tikut loppuivat. Kun testasin taviksella, ei seuraavana päivänä oikein näkynyt minkäänlaista viivaa. Tehtiin inssit varmuuden vuoksi kahtena vilkkuvana päivänä, mutta toiveet eivät olleet kovin korkealla. Tasan viikon päästä tokasta inssikerrasta sain verta paperiin ja lähestulkoon pienen hetken ehdin miettimään kiinnittymisvuodon mahdollisuutta. Mutta. Sehän oli Kuukautinen. Kierto kesti vain 24 päivää. Ovuloimattomuuden selitän sillä, että luteaalivaiheeni on aina ollut aika tasan 14 päivää, vaikkakin kierto on saattanut heittää muutamalla päivällä. Naisellahan voi hyvin olla vuodessa 1-2 ovuloimatonta kiertoa, mutta itse, verraten taas tähän tikutteluhistoriaani, en ole vielä kokenut kiertoa, jossa en olisi saanut kahta viivaa tai hymynaamaa ovulaatiotestiin. Siltihän ovulaatio voi jäädä tulematta näistä huolimatta.

Joka tapauksessa mietin jo, että gelet menivät sotkemaan elimistöni täysin. Päätin antaa noille kahdenkympin kapseleille kuitenkin vielä yhden mahdollisuuden - ja nyt tuli kristallinkirkas ovulaatio tai ainakin sen oireet. Tiedä onko näillä asioilla keskinäistä yhteyttä, mutta kiva taas että on toivoa ja jännitystä. Inssiajoitukset meni luultavimmin oikein hyvin nappiin tällä kertaa, mutta kaikki muu onkin Herran hallussa. Olemme myös todenneet, että munasoluni ovat ilmeisesti hieman ärhäköitä tapauksia, ja koettaneet piristää niitä parhaamme mukaan. Jos teillä hyvät lukijat on hyviä munasolunlepertelyvinkkejä, niitä otetaan ilolla vastaan! ;)

Noin niin kuin muuten ollaan päätetty ottaa hieman rennommin tän kaiken lapsenyrittämisrumban kanssa. Ollaan nyt jouduttu todistamaan ihan henkilökohtaisesti, että aina se toivottu vauva ei tule niin kovin nopeasti. Alkuun oli kauhea paniikki päällä että sen on tapahduttava ihanhetijuurinyt, mutta nyt osaa osittain ottaa jo vähän rauhallisemmin. Mutta raskasta se on silti, varsinkin aina se ihana kp1 ja muiden mahat. Syksylle on luvassa kuitenkin kaikkea mukavaa, mm. reissuja mahdollisesti useampikin. Niin työn, harrastuksen kuin puhtaan vapaa-ajankin merkeissä. Mennään päivä kerrallaan; toiveet korkealla, jalat maassa ja silmät sirrillä loppukesän auringossa.

3 kommenttia:

 1. Kyllä mä kans ihan vahvasti uskon tohon Gelee royaleen! Vaikka mulla nyt onkin tullut ennenkin selkeä viiva ovistikkuun, mutta kun alotin geleet ja niitä olin jonkun aikaa jo syönyt, oli ovistikussa edellisiäkin vahvoja viivoja vahvempi testiviiva. Se myös ilmestyi tikkuun välittömästi, kun ennen sitä on saanut hetken odotella että vahvistuu :) Vielä tosin ei ole tärpännyt, mutta toivoa on silti ja toinen purkki menossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luinkin että teille myös gelet käytössä! Oletko ottanut sen kaksi kapselia joka päivä? Söitkö tokassa kierrossa vain ovulaatioon asti vai koko ajan? Itse olen mennyt ainakin toistaiseksi vain yhdellä kapselilla/pvä. Ekan kierron ajan söin koko ajan, nyt lopetin ovulaatioon. Viivoissa en ole vielä huomannut eroa, mutta tähän voi vaikuttaa myös tuo annoksen määrä. Kyllä se varmasti vielä tärppää, onnea uuteen kiertoon! :)

   Poista
  2. Ensimmäisellä kierrolla söin sen kaks per päivä ja siis ihan koko kierron ajan, muistaakseni vaan taisin oviksen aikaan vähentää annoksen siihen yhteen tablettiin.. Toisella ja nyt kolmannella kierrolla olen sitten syönyt vaan sen yhden päivässä, kun se yks kierto mulla venyi tosi pitkäks eikä menkkoja meinannut kuulua. Niin ja siis noi kaks muutakin kiertoa ihan loppuun asti söin, mutta nyt ajattelin jättää ottamatta, kun ovis on. Kiitos, toivotaan parasta :)

   Poista