tiistai 31. toukokuuta 2016

Luopumisen haikeus ja kiitos!

Täällä blogimaailmassa on jyllännyt taas uusi plussa-aalto. Raskauksia satelee joka suunnasta. Onnea kaikille raskautuneille tasapuolisesti! Pääsimmekö me tähän aaltoon? Emme valitettavasti päässeet. Elämme yrityskiertoa nro 22 (kun vain ne kierrot, joissa on ollut yritystä, lasketaan). Ajallisesti olemme odottaneet omaa vuoroamme pian 2,5 vuotta.

Elämässä on kuitenkin tapahtunut paljon muuta hyvää! Puolisoni vakava sairaus nukkuu ja juuri nyt kaikki on sen osalta niin hyvin kuin toivoa voi. Olen myös vaihtanut työtehtäviäni ja olen äärimmäisen onnellinen uudessa työssäni. Tuntuu kuin valtava taakka olisi nostettu harteilta ja nyt ei koko ajan päällimmäisenä ajatuksena ole vauvavauvavauva. Onhan se siellä, mutta juuri nyt ei ole tulenpalava kiire mihinkään. On suuri haave siitä, että meidän perheenperustamisunelma pian toteutuu. Mutta on myös justnythyvä juuri näin.

Silti se hyvänolonkupla helposti puhkeaa, kun katse siirtyy takaisin vauvanhuuruiseen maailmaan. Todellisuus iskee, että me ollaan vielä tässä - eikä meillä ole minkään valtakunnan takeita siitä milloin on meidän aika. Todennäköisyyslaskennan olen lopettanut jo aikaa sitten. Meillä piti olla priimavärkit lapsen"tekoon". Silti usea jolla lähtökohta on ollut huono, on ponnistanut samantien raskauteen, me ei. Kemiallisesta raskaudesta on kulunut vuosi, eikä uutta raskautta ole näkynyt. Vaikka prosentit ovat sen puolella, että kroppa on nyt ymmärtänyt raskautumisen salan ja raskautuu pian uudelleen.

Olen suhteellisen huono luopumaan asioista. Vähän niin kuin vanhat vaatteet ja ylimääräinen kaapin perällä kasautunut tavara, myös kaikesta mieltä tarpeettomasti kuormittavasta tulisi pyrkiä pääsemään eroon. Tämä blogi oli ennen paikka, johon tulin riemulla katsomaan muiden vauvakuulumisia ja odottamisen riemua. Nyt lähes jokainen käyntikerta kiristää kurkkua ja tuntuu poltteena silmissä. Se ei taida olla kuitenkaan tarkoituksenmukaista ja järkevää. Olen huomannut, että mitä vähemmän kiinnitän huomiotani muiden raskauksiin ja on onnistumisiin, sitä enemmän pystyn nauttimaan täysillä muusta elämästä. Panikoitumatta siitä, että kaiken järjen mukaan meidänkin olisi pitänyt jo onnistua. Luottamaan, että ennen pitkää meidänkin aika tulee. On se sitten "luomuna" koti-insseillä tai koeputkihoidoilla klinikalla.

Haluan vauvaa yhtä paljon kuin ennenkin, mutta haluan myös muuta.

Siksi olen päättänyt lopettaa tämän blogin kirjoittamisen ja ainakin toistaiseksi vauvablogien seuraamisen. On osattava luopua vanhasta, jotta voi saada jotain uutta. Haluan kääntää uuden lehden, istua ja ihmetellä sitä lehteä ja jutella sille hetken ihan muista asioista. Haluan antaa lapsellemme mahdollisuuden tulla juuri sitten kun sen aika on. Haluan elää tässä ja nyt.

Pirkko Saision sanoin: "On avattava ovia, on suljettava niitä. On muistettava hengittää".

Jos (ja uskon vahvasti kun) joskus vielä raskaudun, saattanen palata. Tai olla palaamatta. Aika näyttää. :)

Kiitos kaikille lukijoille kanssamatkustamisesta. Ja hyvää kesää!
Erityisen suuret tsempit ja halaukset kaikille niille, jotka ovat vielä plussanmetsästysmatkalla ja jotka ovat kauan odottaneet. Toteutukoon meidän kaikkien toiveet ja haaveet! <3

13 kommenttia:

 1. Jään kaipaamaan kuulumisianne, olittehan ensimmäisiä blogeja joita aloin aikanani seuraamaan. Toivottavasti tapaamme vielä. Iloa ja aurinkoa polullenne :) *kram*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Kiitos kaunis! Aurinkoa myös teille ja onnellista loppuodotusta! :)

   Poista
 2. Aurinkoista kesää ja hyvää jatkoa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! <3 Onnellista odotusaikaa teille! :)

   Poista
 3. toivottavasti tapaamme vielä täällä, mukavaa kesää ja ihanaa jatkoa teille! :)<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja myös teille kaikkea hyvää ja kivaa elämään! :) Ja suotuisia vauvatuulia kun yrittämisen aika taas on! <3

   Poista
 4. Voi! Tulee ikävä tätä blogia. Toivottavasti pian tulee teille se plussa ja palaat kirjoittelemaan! Ymmärrän kyllä täysin syyn siihen, ettei täällä jaksa pyöriä, vaikka meidän yrityshistoria onkin vielä huomattavasti lyhyempi. Kaikkea hyvää elämään! <3 Toivon sydämeni pohjasta, että seuraavaksi pääsen lukemaan täältä positiivisesta raskaustestistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! <3 Toivon kovin myös teille onnistumista heti kun hoitoihin palaatte, toivottasti kesä (ja kaikki siitä eteenpäin) on onnea ja hyviä asioita tulvillaan! :)

   Poista
 5. Aurinkoista kesää ja kaikkea hyvää teille tulevaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raija! Suuret onnet plussasta ja onnellista odotusta teille! <3

   Poista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Hyviä jatkoja teille elämän jokaisella saralla, onnea ja iloa ja toivottavasti se odotettu vauvakin sieltä pian saapuu! Kiva kuulla että nyt pystytte olemaan rauhallisin mielin ja nauttimaan siitä mitä elämällä on tarjota just nyt:) Toivottavasti saadaan vielä lukea täältä perheenlisäyksestä ja odotusajasta:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivottavasti kaikki menee hyvin! Myös teillä, paljon paljon onnea! :)

   Poista