lauantai 28. huhtikuuta 2018

Tuikitärkeitä ja vähempi tärkeitä tavaroita ja hankintoja

Taas on vierähtänyt aika. Toistan aina itseäni tässä alussa, mutta tavoite on ollut kirjoittaa useammin, mutta tuntuu ettei vain millään ehdi. Tai saa aikaiseksi. Meillä kuitenkin kaikki ihan hyvin, Tyttö täyttää jo 9 kuukautta.

Olen lukenut tässä kuluneiden kuukausien aikana muiden hiteistä ja huteista hankintojen suhteen. On jännä huomata, miten paljon vaihtelee se, mikä on jollekin tärkeä ja toiselle täysi turhake. Haluan myös jakaa omia kokemuksiani tähän liittyen. Vielä ei ole (onneksi, aika juoksee muutenkin niin nopeaan) koko vauvavuosi pulkassa, mutta kuitenkin jo 9 kk äitinä oloa takana. :)


HUIPUT JUTUT, TOP 7 (satunnaisessa järjestyksessä):


1. Äitiyspakkaus. Lähes kaikki on ollut tarpeellista, liukuvoidetta ja kondomeja lukuun ottamatta. ;) Vuoden 2017 äitiyspakkaus oli huippuhieno, lähes kaikkia vaatteita ollaan käytetty, joitain tosi paljon, joitain vähän vähemmän. Melkein olisi näilläkin vaatteilla päässyt jo hyvin pitkälle, mutta toki niitä oli hankittuna muitakin jo etukäteen ja tosi paljon saatiin lahjaksi vauvan syntymän jälkeen. Myös mm. talkkia on käytetty paljon ja vielä sitä on vähän jäljelläkin. Myös vauvaöljy, kylpymittari, hammasharja ja hiusharja ovat ahkerassa käytössä.

2. Kietaisubodyt. Pienenä aivan ehdottomat. Voi sitä ahdistusta ekoina viikkoina, kun piti pujottaa se pieni body pään yli. ;) Tässä ikää tosin pään yli vedettävät ovat kätevämpiä, koska pukeminen on nykyään aika haastavaa, koska vauhti on kova.

3. Babybjörn-sitteri. Meillä ei ollut tätä alkuun, ehkä vasta vähän alle puolivuotiaana saatiin lainaan. Sata kertaa parempi kuin meidän aiempi, joka oltiin saatu ystäviltä käytettynä. Erityisesti, kun meillä aika pian Tyttö halusi pomppia sylissä koko ajan, hän tykkäsi myös, kun sai itse annettua itselleen sitterissä vauhtia.

4. Vauvakeinu. Ostin sellaisen käytettynä Tytön ollessa noin kuukauden ikäinen. Ensimmäisinä kuukausina se oli tosi hyödyllinen ja välillä siinä nukuttiin myös päikkäreitä.

5. Soivat lelut ja soittimet. Nämä nyt on vaan hitti. Muutenkin muskari on Tytön aivan lempiharrastus ja musiikki tuntuu virtaavan veressä. :)

6. Rattaat, joihin saa turvakaukalon kiinni. Meidän tapauksessa kaukalo saatiin kiinni matkarattaisiin, jotka ostettiin tosi ylihintaan tutulta ilman adapetereita (ne löytyi onneksi Torista). Joka tapauksessa, paljon tuli käytyä kaupassa/kaupungilla niin, että lasta sai työntää matkarattaissa kaukalossa.

7. Imetystyyny. Imetin koko imetysaikani lähes koko aina imetystyynyn kanssa. Siihen vain tottui ja imetys sujui helpoiten sen kanssa. Muutenkin meillä oli aika paljon haasteita imetyksen kanssa ja myös vauvalle oli aika tarkkaa, miten hän suostui rintaa ottamaan. 7 kuukautta sain sinniteltyä (vuosi oli tavoite), sitten lopetin, Tytön tahdosta, ei vain kelvannut enää mitenkään.VÄHEMMÄN TARPEELLISIA meille olivat:1. Hoitopöytä. Meillä on yksi Tytön huoneessa, jota käytettiin kyllä ahkerammin alkuun. Kuitenkin vesipiste on niin tärkeä siinä vieressä, että kylppäriin piti tehdä toinen vaipanvaihtopiste, joka ollutkin sitten huomattavasti suuremmassa käytössä.

2. Kuolalaput. Meillä ei ole ihan hirveästi kuolattu tai puklailtu, joten kuolalaput ovat jääneet suhteellisen vähälle käytölle. Niitä on silti tosi paljon meilläkin kivoja erinlaisia, joten välillä niitä on ollut kiva käyttää myös ihan koska sopivat hyvin asustukseen. :)

3. Unipesä. Kaverini teki pyynnöstäni meille tämän, mutta valitettavasti jäi meillä tosi pienelle käytölle. Muutaman kerran koetettiin nukuttaa lapsi siinä yöllä meidän välissä, mutta käytännössä imetys oli silloin haastavaa. Alussa pidimmekin unipesää vaunuissa, jotta saatiin sinne Tytölle kiva pesä, kun vaunukoppa muuten oli vielä suhteessa niin suuri.

4. Liian monet vaatteet. Siis kaikkiahan ei olisi tarvittu. Raskausaikana ostin aika paljon, jonkin verran uutena, mutta paljon myös käytettynä. Äitiyspakkauksellakin olisi päästy pitkälle. Myös lahjoituksia on saatu niin paljon, että meillä vielä paljon vaatteita odottamassa 80-/86- ja suuremmissakin ko'issa. Ihanaa kuitenkin, että on valinnanvaraa! Tosiaan kuvittelin jotenkin, että päivässä menisi useat vaatteet, mutta koska meillä puklailu niin vähäistä, ei ole ollut kuin muutama päivä, kun vaatekerrasto on pitänyt vaihtaa ainakaan kahta kertaa useammin.

5. Ihan pienet hihattomat bodyt. Ei tullut edes mieleen, ettei niitä tosiaan juuri tarvita, paitsi kun oli jokin pitkähihainen siinä päällä. Meidän lapsi syntyi elokuussa ja meillä suhteellisen viileä asunto, joten aika monet lyhythihaiset jäivät ilman käyttöä. Jännityksellä odotan, tuleeko suuremmille bodyille käyttöä vielä tänäkään kesänä, kuitenkin vauvan iho kun on tärkeä suojata auringolta, vaikka helle olisikin. Toki ehkä sisäkäytössä kätevät, jos (ja toivottavasti) kun tulee hellekesä.


Näitä tulee varmasti mieleen vielä lisää, mutta tässä päällimmäiset ajatukset.
Vauvoja onkin tullut maailmaan täällä blogimaailmassa sitten viime päivitykseni, paljon onnea kollektiivisesti kaikille! :) <3
2 kommenttia:

  1. Musta nää hit or not -postaukset on niin mielenkiintoisia! Kuten sanoit, että toisen hitti ei välttämättä ole toisella käytössä lainkaan, niin toimiiihan nää postaukset kuitenkin jonkinlaisena arviona. Jotenkin nää avaa niin uusia näkökulmia, minkä takia joku juttu onkin oikeesti ollut super hyödyllinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiva! Ja juuri se on niin jännää, että kaikki kokee tarpeet eri tavoin sit tositilanteessa. Silti näistä saa ihan hyviä vinkkejä tulevaa varten! :)

      Poista