keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Siimahäntäjoukkiot

Tänään pohdin, 

Että minkälainen siimahäntäjoukkio teille on laitettu matkaan kun olette käyneet inseminaatiohoidoissa luovutettuja lahjasoluja käyttäen? 

Olen tätä pohtinut ennenkin. Osa on blogeissaan kirjoitellutkin määriä, mutta mielelläni kuulisin laajempia kokemuksia. Ne lukemat, joita itse olen lukenut, on tuntunut paljon suuremmilta kuin meidän omat lukemat. Meillä on ollut maksimissaan 5 miljoonaa matkalaista ja noinkin paljon vain ensimmäisellä kerralla.

En tiedä onko tällä minkäänlaista vaikutusta mihinkään, mutta olen kiinnostunut tutkailemaan klinikoiden/"luovutusten" eroja tässä.

Aurinkoista viikon keskivaihetta kaikille! :)19 kommenttia:

 1. 8/2014 tehtiin inssi josta tärppi tuli. 6,5miljoonaa siittiötä oli. Ymmärtääkseni n.3 milj nähdään sellaisena "laadukkaan" rajana, tämä kuitenkin lähes puhtaasti mutu-tuntumaa. Lieneköhän omasta päästä keksinyt tuonkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksesta! Tuollaisista lukemista olen täällä blogimaailmassa myös lueskellut. Meillä on ollut juurikin useimmiten tuo 3 miljoonaa, vähän molemmin puolin alle ja päälle. Hyväksi on sanottu määrää, mutta onhan se yli puolet vähempi kuin esimerkiksi 6,5 milj. Onnea teille tärpistä ja iloista&kaunista odotusaikaa! :)

   Poista
  2. Luin tossa noita muita päivitettyjä vastauksia, niin meidän lukema oli tosiaan vain A-liikkuvat. Normaalissa siemennestenäytteessä siittiötiheyden pitäisi olla yli 15 miljoonaa millilitrassa. Normaalissa näytteessä eteenpäin liikkuvia siittiöitä on yli 32 % tai liikkuvien siittiöiden kokonaisosuus on yli 40 %. Hyvälaatuisessa spermassa on siittiöitä jo jotain +50milj. MUTTA n. 50% näistä kuolee pakastus-sulatus prosessissa ja lisäksi kun otetaan huomioon liikkuvien osuus joka hyvässä spermassa on n50%, ja siitä vielä lohkastaan pois kaikki muut paitsi A-liikkuvat joita hyvässä spermassa on +25%, kannattaa suhtautua tietyllä varauksella kaikkin näihin lukemiin mitä täällä jaellaan. :) Toisin sanoen, jos tuoreessa spermassa on vaikka 70milj siittiötä, pesun ja pakastuksen jälkeen siinä on hyvässä lykyssä 35milj, joista 50% on liikkuvia eli 17,5milj ja niistä vielä puolet on A-liikkuvia, eli niitä hedelmöityskykyisiä hyviä siittiöitä, eli esim 8,75milj on todella huipputulos A-liikkuvia siittiöitä.
   Toisaalta, erääniin tutkimuksen mukaan suomalaisen sperman laatu on romahtanut, ja 70milj/ml tuoreessa on jo super tulos, joten edelleen pitäisin 3milj A-liikkuvia erittäin hyvänä määränä pakastetussa-sulatetussa-pestyssä spermassa.

   Poista
  3. Jep, ehdottomasti on enemmän väliä liikkuvuudella kuin määrällä. Meidän tuohon lukuun on aina kuitenkin laskettu sekä A- että B-liikkuvat. Kaikilla kerroilla ei ole eritelty että kuinka paljon on A-liikkuvia ja kuinka paljon B-liikkuvia, mutta esimerkikksi viimeisessä inssikerrassa A-liikkuvia oli vain 10 % ja b-liikkuvia muistaakseni 54 %.. Ja nämä prosentit on laskettu ehkä sitten siitä ihan koko määrästä?

   Klinikoiden välillä on ilmeisesti myös eroja siinä että laittavatko kerralla millilitran vai puoli. Meillä on menty puolikkaalla, joka tietysti laskee sitä kokonaismäärää aikalailla.

   Mutta mielenkiintoista joka tapauksessa kuulla muiden lukemia, määriä ja mietteitä asiaan liittyen. :)

   Poista
 2. Meille on tähän mennessä tehty kolme inseminaatiota, kaikki Tanskasta tilatuilla oljilla. Vaihdoimme luovuttajaa ekan yrityksen jälkeen. Kolmannella yrityksellä oli tuplasti enemmän siittiöitä kuin toisella, vaikka luovuttaja oli sama.

  Siittiöiden määrään on laskettu mukaan sekä A- että B-liikkuvat. (Eli A = eteenpäin liikkuvat, ja B = johonkin suuntaan liikkuvat.)

  1. yritys: 6 miljoonaa
  2. yritys: 9,3 miljoonaa
  3. yritys: 17,9 miljoonaa

  Saa nähdä onnistuuko nyt kolmannella kerralla. Vähän on paineita, kun munasolujakin on tällä kertaa kaksi. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! 17,9 miljoonaa on kyllä ihan valtavan hyvä määrä, uskomaton!! Toki nuo muutkin määrät on isoja meidän määriin nähden, jotka ovat olleet 1,5-5 milj. Mietin muutenkin noita olkia, että miten ne käytännössä toimii, meillä ei ole klinikalla olkien ostomahdollisuutta, ainoastaan etsitään luovuttaja joka kerralle erikseen.. Tosi paljon tsemppiä teille, nyt olisi loistavat tsäänssit onnistua! :)

   Poista
  2. Pitää oikaista, että itseasiassa tuo määrä oli 17,5 miljoonaa, eikä 17,9 kuten ensin kirjoitin. Mutta oli miten oli, onhan tuo hurjan paljon enemmän kuin mistä olen aiemmin kuullut.

   Meillä olkien ostaminen toimi niin, että ekan luovuttajan olkia sattui olemaan jo valmiiksi klinikan varastossa, joten ostimme vaan yhden oljen inseminaation yhteydessä. Klinikka muutti kuitenkin käytäntöjään vuodenvaihteessa, ja nykyään he eivät enää tilaa olkia varastoon, koska he ovat saaneet myös kotimaisia luovuttajia, joten he varastoivat enää kotimaista tavaraa. Eli nyt jos haluaa käyttää tanskalaisia olkia, ne tilataan erikseen toiveiden mukaan, ja ne maksetaan heti tilattaessa, ja ne tulevat vain tilaajapariskunnan käyttöön. Klinikka säilyttää niitä ilmaiseksi 3 vuotta, ja jos sitä pidempään haluaa säilyttää, pitää niistä maksaa vuosittainen säilytysmaksu. Olkia voi tilata kerralla haluamansa määrän. Me tilasimme kerralla 5 kpl, koska toivomme kahta lasta. Eihän tuo 5 välttämättä riitä, mutta se tuntui järkevältä vähimmäismäärältä, kun ei kerta ekalla kerralla tärpännyt.

   Tanskalaisissa oljissa on vielä sellainenkin rahastusjuttu, että luovuttajasta pitää maksaa käyttömaksu, joka on 1000€. Se on kuitenkin hyvä, että kun on sen kerran maksanut, voi luovuttajaa vaihtaa vapaasti toiseen, ilman että joutuu uudestaan maksamaan mitään. Mutta onhan se hurjaa, että eka olki maksaa 1000€ enemmän kuin toinen. Se myös vaihtelee, että jos naisparin molemmat osapuolet haluavat olla raskaana, että joutuuko tuon maksun maksamaan kerran vai kahdesti. Me oltiin kuultu toisesta klinikasta kokemuksia, että klinikka velottaisi molemmilta naisilta tuon maksun, mutta meidän klinikka velotti sen meiltä vain kerran, ja varasi kuitenkin oljet meidän molempien käyttöön. Siitä jäi hyvä mieli, että vaikka tanskalaiset rahastavat, niin klinikka kohtelee meitä kuitenkin yhtenä perheenä, eikä veloita tuplamaksuja.

   Poista
  3. Kiitos jälleen kattavasta vastauksesta. Mielenkiintoisia nämä klinikoiden eroavaisuudet. Meidän omalta ei helpolla saa kuin kotimaisia siemeniä, tanskalaisia lisämaksusta. Osaatko yhtään sanoa paljonko tuossa yhdessä oljessa on aina millilitroja, yksi? Paljonko yksi olki maksaa? Jos ymmärsin oikein, meidän klinikalla sulattavat aina puoli millilitraa inssiä kohden..

   Poista
 3. Nyt ihan sivusta täällä huutelen, mutta en ole ikinä kuullutkaan mistään luovuttajan käyttömaksusta. Me asioitiin klinikalla viime vuoden syksyllä/loppuvuodesta, eikä maksettu mitään tuollaisia maksuja. Missä näin tapahtuu, ihan uteliaisuuttani kyselen?

  VastaaPoista
 4. Jos tilaa Tanskasta, CRYOS spermapankista, luovuttajaan pitää ostaa oikeus. Näin Fertinovalla ainakin. MUTTA jos jonkun muun klinikan kautta tilaa, saattaahan kyseinen maksu olla piilotettu muihin kuluihin esim korkeamman inseminaatio/pesu jne hintojen muodossa.
  Kyseisen maksun perii siis CRYOS, eikä sen maksamiselta voi välttyä.

  Jos käyttää suomalaista luovuttajaa, ei tälläistä maksua tietysti tule. Siihen en kommentoi, jos käyttää sitten jotain muuta ulkomaista spermapankkia kuin CRYOSia, että periikö he jotain "käyttöoikeusmaksuja".

  VastaaPoista
 5. Sanoisinko, että OUTOA. Me asioimme Fertinovalla, käytimme tanskalaista luovuttajaa, itseasiassa kahta, kun vaihdoimme luovuttajaa keskenkaiken. Siltikään emme ole kuulleet tuosta maksusta mitään, emmekä ole maksaneet sitä. Tosin, emme tiedä mistä yrityksestä Fertinova on meidän siemeneet hankkinut.

  VastaaPoista
 6. Anteeksi aiheesta poikkeaminen ja pienimuotoinen mainostus hyvästä kampanjasta.
  Eksyin blogiisi tpisen blogin kautta. Nyt haastan sinut! Jos vastaat siihen, tule linkkaamaan postaus blogiini ja jaan sen eteenpäin!

  Haastan sut #RiittävänHyvä haasteesen. Kiusaamista vastaan!! Katso instagramistani ohjeet (rosebudlion) ja jaa ne eteenpäin oman kuvasi kera. Saadaan moni muukin mukaan ympäri suomen! Koska jokainen on riittävän hyvä sellaisena kun on. Ja koska kiusaaminen on väärin ja aiheuttaa pysyviä arpia. Koska jokainen on täydellinen itsenään.

  Haastan myös bloggaajat kirjoittamaan aiheesta blogiinsa ja jakamaan haastetta eteenpäin. Lue;

  http://operaatioaiti.blogspot.fi/2015/03/haastan-sinut-riittavanhyva.html

  :)

  VastaaPoista
 7. Anteeksi aiheesta poikkeaminen ja pienimuotoinen mainostus hyvästä kampanjasta.
  Eksyin blogiisi tpisen blogin kautta. Nyt haastan sinut! Jos vastaat siihen, tule linkkaamaan postaus blogiini ja jaan sen eteenpäin!

  Haastan sut #RiittävänHyvä haasteesen. Kiusaamista vastaan!! Katso instagramistani ohjeet (rosebudlion) ja jaa ne eteenpäin oman kuvasi kera. Saadaan moni muukin mukaan ympäri suomen! Koska jokainen on riittävän hyvä sellaisena kun on. Ja koska kiusaaminen on väärin ja aiheuttaa pysyviä arpia. Koska jokainen on täydellinen itsenään.

  Haastan myös bloggaajat kirjoittamaan aiheesta blogiinsa ja jakamaan haastetta eteenpäin. Lue;

  http://operaatioaiti.blogspot.fi/2015/03/haastan-sinut-riittavanhyva.html

  :)

  VastaaPoista
 8. Olen kyllä heteroparin toinen puoli, mutta meillä on kanssa luovutetut siittiöt ollleet neljässä inseminaatiossa käytössä.
  Määrät:
  1. 52 miljoonaa (72 % eteenpäin liikkuvia)
  2. 59 miljoonaa (64 % eteenpäin liikkuvia)
  3. 39 miljoonaa (60 % eteenpäin liikkuvia)
  4. 4 miljoonaa (eteenpäin liikkuvia 79 %)
  Viimeisimmästä lääkäri sanoi, että menee vähän rajalla olisiko pyytänyt sulattamaan uuden oljen, mutta koska eteenpäin liikkuvien % oli niin hyvä niin kannattaa kokeilla ilman muuta. Nämä kaikki olivat tanskalaisia siittiöitä yksityisellä klinikalla. Sittemmin IVF-hoidoissa ei siittiömäärällä ollutkaan enää niin väliä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun vastasit! Ohhoh, määrät ovat kyllä taas tosi huikeita omiimme verrattuna. Aikamoisia eroja. Saako kysyä mikä klinikka oli kyseessä (tai missäpäin Suomea)? Toivottavasti saitte/saatte plussanne ivf:n avulla! :)

   Poista
  2. Oltiin Helsingissä, Graviditas-klinikalla. Meille tuli plussa sitten IVF-hoidoista. Jälkeenpäin on mietityttänyt miksi inseminaatioita tuli noinkin monta tehtyä, mutta tehty mikä tehty.

   Poista
  3. Kiitos vastauksesta. Ja mahtavaa että plussa tuli!

   Poista
 9. Mä en oo koskaan aikaisemmin vertaillut näitä, mutta nyt oli pakko kaivaa meidänkin paperit. :)
  1.inssi: 22milj.
  2.inssi 19milj.
  3.inssi 12 milj.
  4.inssi 14 milj.
  5.inssi 18 milj.

  Muistaakseni meille kuitenkin sanottiin, että siitä siittiöiden määrä tärkeämpi on se eteenpäin uivien määrä. Kun periaatteessahan yksi hyvin uiva riittää, mutta kahdellakymmenellä miljoonalla paikallaan pyörijälle ei tee yhtään mitään. Ja siinä oli kai joku raja-arvokin olemassa, minkä verran niitä eteenpäin menijöitä pitää olla, että inssi tehdään. Tai voi tietysti riippua vähän klinikastakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun jaksoit kaivaa esiin teidänkin tietoja. :) Teilläkin oikein hyvät määrät. Meillä ollut yleensä 10-20 % hyvin eteenpäin liikkuvia ja vähän suurempi määrä hitaasti eteenpäin liikkuvia. Tottahan se on, että yksikin riittää. Silti kun on kyse pakastetuista ja sulatetuista siittiöistä, on niiden elinikä lyhyempi. Siksikin tietty olisi mahtavaa jos määrä ois mahdollisimman suuri ja siitä vielä tietysti hyvin eteenpäin liikkuvien määrä suuri.

   Poista