keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Voihan ovulaatio!

Voi ovulaatiotikkuturhautuminen!

Ennen ei ole ollut mitään hankaluuksia tikuttaa ovulaatiota, ja nyt tuntuu ettei tikkuihin voi luottaa enää laisinkaan! Toki meillä oli muutama klinikkainssi viime vuonna sellainen, että en ehtinyt saada hymynaamaa tikkuun ja kuitenkin ultran mukaan munasolu oli juuri tipahtamassa. Onko tässä (yksi) syy meidän pitkään taipaleeseen, että ajoitus vaan on niin tosi vaikea saada täydelliseksi? Tätä epäilin klinikkainsseissä ja tätä epäilen vähän myös nyt.

Tässä kierrossa ovulaatio-oireet eivät ole olleet kovin vahvat (versus viime kiertoon jossa ne oli potenssiin sata). Halpistikut näyttivät vain hentoja (välillä hieman vahvempia) viivoja ja sitten ihan ykskaks yllättäen Clearblue näytti hymynaamaa maanantai-iltana (sitä ennen olin testannut vain halpiksilla)! Halpistikku näytti vain hentoa viivaa. Tuli heti mieleen, että taisi olla Clearbluen plussa virheellinen (tai sitten halpistikut viallisia, sain niitä juuri uuden satsin). Kuitenkin havaitsin selkeitä munasolun irtoamiseen liittyviä merkkejä jo silloin heti samana maanantai-iltana ja vielä vähän tiistaina. Mihinkään tikkuun en ole saanut enää juuri minkäänmoista viivaa (nyt jo kp 16).
Mitenkään varmasti en myöskään itse tunnista ovulaatiota kropassani.

Että osaa olla hankalaa.
Pakan sekoittamiseksi mittasin tänään myös aamulämpöni (jota en normaalisti tee, joten periaatteessa se ei kerro mitään). 36,16. Ei vaikuta siltä, että lämmöt olisivat nousseet ja ovulaatio olisi tapahtunut.

Inssin pystyimme tekemään eilen illalla (ja tänään tehdään varoiksi uudestaan). Jos ovulaatio tapahtui jo maanantaina, ajoitus oli aivan liian myöhäinen. Jos se tapahtui vasta tiistaina, toivoa on. Tai sitten se tapahtuu vasta myöhemmin tai on jäänyt kokonaan tapahtumatta. Niin tai näin, todennäköistä on, että tämä kierto meni sivu suun. Huokaus. Toisaalta, tässä kun on jo yli puolitoista vuotta odoteltu, ehkä sitä pystyy taas odottamaan yhden kuukauden lisää. Silti ei ihan kauheasti enää huvittaisi odottaa.

Aika mahtavaa olisi, kun pystyisi kotikutoisesti heiluttelemaan peittoja useasti ennen ja jälkeen h-hetken. Ihan just in case.

Parempaa tikutteluonnea teille muille, kanssasiskot! :)
Miten te tunnistatte ovulaation, vai tunnistatteko?

4 kommenttia:

 1. Ei kerrota kellekään, mutten usko, että klinikalla voi tulla raskaaksi (ainakaan inssillä). Muumimukilla sain muksun, eli liputan sen puolesta. Mulla oli inssit 9.9. ja 11.9. ja ovisplussa halpistikussa 11.9., kun pamahdin paksuksi (2012). Tyttö tuli, eli nopeimmat poika-simot kerkes ilmeisesti kuolla ennen munikset saapumista. Joten mulla on suuri usko ja luotto tähän teidän kiertoon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva kuulla sun muumimukikokemuksesta, että minä päivänä insseilit! Samaa mieltä että klinikkainssionnistuminen lähes mahdottomuus (vaikka moni onnistuukin). Mutta siinä on niin miljoona stressitekijää, varsinkin jos klinikka on kaukana niin kuin meillä. Tosin eihän tämä koti-insseilykään ole meillä aivan nopeinta kaavaa noudattanut, mutta ainakin heti kolmannella kerralla tapahtui jotain mitä ei klinikalla vielä ikinä.

   Hirmuisen suuri kiitos tsemppailusta ja uskosta&luotosta meidän tähän kiertoon! :) Aikalailla jalat maassa oon kyllä kun en sitä varmaa ovista oo bongannut, mutta yrittänyttä ei laiteta ja ainakin saan kantaa mukana sitä pienen pientä toivoa myös tässä kuussa.

   Poista
 2. Minä en tunnista ovulaatiota mitenkään. Ei toki ole sitä yrittänyt ennen mennyttä kesää edes kuulostella ja vasta viime kierrossa testasin testaamista ensimmäisen kerran. Se tässä kierron seuraamisessa ja kirjaamisessa on ollut opettavaista, että osaan nyt melkein varmuudella sanoa, minä päivänä kuukautiset alkaa. Tietenkin inseminaatioyrityksiä juuri aloittelevana ei se tieto paljon lohduta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sama juttu, jos saan bongattua oviksen, tiedän myös minä milloin menkat tulee. Tämä on ihan uus juttu tämä ovulaatioepävarmuus (ja tietty nyt kun ei käy follikkeliultrissa niin ei voi mitenkään edes nähdä tilanteen kehittymistä). Viime kierrossa oli harvinaisen selkeet ovisoireet, mutta yleensä ei suurempia tuntemuksia. Hyvä kun olet treenannut ovisbongailua jo hetken, itse aloitin vasta hoidoista!

   Poista