perjantai 3. maaliskuuta 2017

Rv 17:n olotilat

Tänään mennään raskausviikon 17 viimeistä päivää. Huomenna vaihtuu rv 18, hurjaa! Rakenneultraan on aikaa vielä neljä viikkoa. Eilen neuvolassa kuultiin sydänäänet, joskaan ei ihan täydellisesti, vauvan ollessa aika alhaalla ja istukan ollessa ilmeisesti edessä. Jo np-ultrassa kätilö totesi, että sydänäänien kuuntelu voi olla neuvolassa hankalaa. Silti kaikki on hyvin ja äänet saatiin aina hetkeksi kuulumaan. Sitten vauva tekikin taas kuperkeikkaa ja hyvä kuuntelukohta hävisi.

Olotila on orastavaa flunssaa lukuunottamatta hieman parempi ja pirteämpi kuin alkuraskaudessa. Yhä en silti ole keskiraskauden energianpuuskahehkussa. Jatkuvat päänsäryt ja satunnaiset muut krempat pitävät huolen siitä, ettei vieläkään tule lähdettyä liiemmin urheilemaan. Raskausjoogan kuitenkin aloitin! Onneksi päänsäryt ovat hieman vähentyneet, kun olen lisännyt hieronta-aikoja. Erityisesti pää ja kallo tuntuvat olevan aivan jumissa, ja niitä onkin saatu pikkuhiljaa vähän avattua. Teen aika paljon toimistotyötä, mutta myös liikun paljon työn mukana. Aina kuitenkin kahdeksan tunnin toimistopäivien jälkeen pää kipuilee yleensä huomattavasti helpommin. Vaikka työergonomian tulisi olla kunnossa.

Yökkäilen yhä hajuille ja myös yököttäville ajatuksille(!). Oksentaa ei ole enää tarvinnut kuin ihan satunnaisesti ja vähän. Ällötykset ei ole kuitenkaan juurikaan muuttunut. Eniten kaipaan sitä, että salaattiällötykseni poistuisi. Olen tottunut syömään aika paljon salaattia ja pyrin syömään sitä aina lounaan ja päivällisen yhteydessä vähintään puoli lautasellista. Paitsi nyt. Ei uppoa ei sitten millään! Varsinkaan mitkään tummanvihreät (kaikista terveellisimmät) vihannekset. Jos ostan valmissalaatin, pystyn sen yleensä syömään. Mutta en puolta lautasellista muun ruoan kanssa. Roskaruoka ja jopa eines (jota normaalisti koetan hyvin pitkälle välttää) maistuisi erityisen hyvin.

Kunnon potkuja odotan jo kovasti! Tähän mennessä olen kyllä tuntenut ilmakuplia ja perhosen siipien havinaa. Välillä nukkumaan mennessä tuntuu myös, että vatsassa olisi bileet käynnissä, vaikkei liikkeitä periaatteessa vielä oikein hyvin tunnukaan. Mutta tunne on silti jännä. 😎

Ja hei, ensi tiistaina julkaistaan vihdoin uusi äitiyspakkaus!! Arvaatteko kuinka oon odottanut tätä hetkeä. Monta kertaa olen surullisen uteliaasti katsonut kun uusi pakkaus julkistetaan ja sitten katsonut tyhjää raskaustestiä toisen perään. Tänä vuonna fiilis on niin kovin erilainen - ja olen siitä äärimmäisen kiitollinen! ❤️


Anni ja Pieni (rv 16+6)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti